Even binnenkijken bij Kimberley en Emre

De allereerste bewoners van Land van Dico

Kimberley en Emre Sen woonden superfijn in hun huis uit de jaren 70, maar er moest wel het nodige gebeuren. Een huis vol stof met twee kleine kinderen leek geen ideale situatie en hun adviseur vertelde dat een nieuwer huis met de toekomst voor ogen ook wel slim zou zijn. De knoop werd doorgehakt en de zoektocht startte. Het gevolg is dat ze inmiddels met veel plezier al een jaar in het Land van Dico wonen. We mogen even binnenkijken.

Kimberley maakt thee in háár keuken en begint enthousiast te vertellen. “Dit vind ik echt het mooiste van het huis, mijn keuken. Ja, die is echt van mij”, zegt ze met een trots gezicht. Ik jaag iedereen weg. Alles is ruim en wat ik in het vorige huis niet had, heb ik nu wel; een kokendwaterkraan, een oven en combimagnetron en heel veel ruimte.”

Wennen aan de stilte en het comfort

Volgens Kimberley is alles helemaal naar je eigen smaak kunnen inrichten het grote voordeel van nieuwbouw. Het feit dat alles zo goed geïsoleerd is en dat je dus geen tocht voelt of buren hoort, vinden ze grappig genoeg nu pas een grote plus. “We moesten zo wennen aan die stilte en de continue temperatuur in huis. Maar we zien nu wel in dat het fijn is, hoor én we zijn klaar voor de toekomst.”

Dico bewoners fase1

Dico ligt gewoon net wat gunstiger

Toen het stel het besluit nam te willen verhuizen, was het vrij snel duidelijk dat het Land van Dico hun nieuwe wijk zou worden. In het zuiden van Uden wordt ook wel gebouwd, maar dat vonden we te ver bij alles vandaan. Daarbij wonen onze beide ouders hier in de buurt. Toen wij voor dit huis kozen, was het al in aanbouw en was al best goed te zien hoe het zou worden. Dus helemaal vanaf papier hebben we niet gekocht. De binnenkant daarentegen liet wel het nodige aan de verbeelding over. Omdat we zo laat in het proces instapten, was besloten deze woning niet af te werken en de keuze bij de kopers te laten. Wij kregen dus een casco huis.”

Dico bewoner fase 1

Waar zijn we aan begonnen!

Kimberley neemt een slok thee, kijkt even naar haar mooie tuin en vertelt dan vrolijk verder. “Waar waren we aan begonnen, dachten we toen we in het lege huis stonden. Echt alles moest nog gebeuren. Maar met hulp van de specialisten en heel veel eigen tijd, hebben we er echt iets heel moois van weten te maken. En een thuis creëren met je eigen handen geeft heel veel voldoening. Of ik het nog een keer zou doen? Nooit!”, lacht ze. “Het was zeker met twee kleine kindjes een behoorlijke uitputtingsslag.”

Even terugblikken

“Ondanks dat we laat instapten, hebben we het hele proces naar oplevering als heel prettig ervaren. Elke week werden er foto’s in het klantportal geplaatst, zodat we de bouw konden volgen en enkele keren waren er kijk- en inmeetmomenten. Dat was voor ons helemaal goed. En nu wonen we hier alweer een jaar. We waren de eerste bewoners van Land van Dico en zijn heel blij dat we nu heel veel, leuke buren hebben gekregen, want dat stille is niets voor ons. Onze dochters van 2 en 3 zijn al dikke vriendinnen, met de meiden van de buren. De sfeer in deze wijk doet me denken aan het ouderwetse dorpse. Hier houd je ook de kinderen van anderen in de gaten als de ouders even binnen zijn en als je kookt en ontdekt dat je misgrijpt, kun je zonder probleem wat bij de buren lenen.”

 

“Ik kan iedereen aanraden om hier te gaan wonen. sterker nog, dat hebben we al gedaan. Vrienden komen hier ook wonen en we verwachten nog wat familie. Daar kijken we naar uit!”

 

Bedankt!

Als we de thee op hebben en we Kimberley het hemd van het lijf hebben gevraagd, krijgen we nog een rondleiding. Wat is nieuw toch altijd mooi. Zo lekker hoog en ruim. Kimberley en Emre hebben er echt iets moois van gemaakt. We bedanken Kimberley voor haar gastvrijheid en stappen weer naar buiten. Altijd leuk om even binnen te mogen kijken.