skip to Main Content

DE JUISTE BLIK OP DE TOEKOMST

De hele wijk wordt energiezuinig, duurzaam en toekomstbestendig. Dankzij het materiaalgebruik en moderne technologie worden in Land van Dico een nieuwe generatie woningen gebouwd. Heijmans gaat zelfs nog een stapje verder dan de ambities van de overheid: deze huizen zijn nu al ‘epc=0’. Alle woningen zijn aardgasvrij en ‘full-electric’.

Epc=0 : de norm van een woning die nul energie verbruikt (of zelf evenveel energie opwekt als dat de woning verbruikt) voor verwarmen, koelen, ventileren, warm water en verlichting. Daarbij wordt uitgegaan van een ‘gemiddeld gezin’. Huishoudelijk gebruik telt niet mee in de berekening. Voor dat laatste deel mag je dus nog een klein deel energiekosten verwachten.

DE HELE WIJK WORDT GASLOOS

Hoe dan? Door de cv-ketel te vervangen door een warmtepomp. Op het dak komen extra veel zonnepanelen. Betere isolatie en slimme domotica zorgen dat de apparatuur zo efficiënt mogelijk werkt. Zo ben je nu al voorbereid op de groene toekomst.

MEER COMFORT MET EEN WARMTEPOMP

Iedere woning wordt uitgerust met een bodem­warmtepomp, die je huis verwarmt én op warme dagen zelfs koelt. Een groot voordeel is de gelijkmatige temperatuur in huis. Vloerverwarming op iedere verdieping zorgt overal in huis voor een behaaglijker en gezonder binnenklimaat. Ook heb je geen radiatoren meer die je inrichting in de weg staan.

WEK JE EIGEN ENERGIE OP

De woningen verbruiken alleen maar electriciteit. Electriciteit is groen en kun je zelf opwekken!

Zonder gas is niet alleen veel beter voor het milieu, het scheelt ook in de portemonnee. Het maakt je huis superzuinig en verlaagt je maandelijkse energielasten aanzienlijk.

ZONNEPANELEN. MAAR DAN MOOI.

Op het dak liggen extra veel zonnepanelen. Heijmans heeft veel aandacht besteed dat zo fraai mogelijk op te lossen. De zonnepanelen worden ‘tussen’ de pannen gelegd en niet ‘er op’. Om diezelfde reden is ook gekozen voor donkere dakpannen. Ook bij de woningen met platte daken zijn de zonnepanelen zo veel mogelijk aan het zicht onttrokken. Zo leidt de techniek niet af van de fraaie architectuur.

SLIMME HUISDOMOTICA

De SlimWonen of OnbezorgdWonen uitrusting (afhankelijk van het woningtype) verhoogt je comfort en helpt je efficiënter om te gaan met je energieverbruik.

SlimWonen huisbesturingssysteem:
bedien lampen, slimme stekkers en koppel apparaten zoals rookmelders. Meer lezen?

OnbezorgdWonen is een ontwerpfilosofie van Heijmans. Dankzij slimme techniek en doordachte ontwerpkeuzes groeit je woning met je mee. Handig als je straks een dagje ouder wordt. Meer lezen?

Back To Top