KOPERS AAN HET WOORD

Waarom Folkert en Jannie in Land van Dico willen wonen

Folkert en Jannie wonen al bijna een leven lang in Uden. Recent hebben zij hun handtekening gezet voor een huis in Land van Dico. Folkert: “We wonen al sinds 1983 in een fijne doorzonwoning. Het huis heeft ons gezin vele jaren woongeluk gebracht. Maar als je ouder wordt en de kinderen de deur uit zijn gegaan, ga je vroeg of laat nadenken over wat nu.” Folkert en Jannie hebben nog even overwogen te ‘emigreren’ en de kinderen te volgen, maar Uden biedt hen eigenlijk alles wat hun hartje begeert. “We zochten een woning die meer passend bij ons is, noem het levensloopbestendig, maar geen appartement. De woningen met Heijmans “OnbezorgdWonen” zijn ons op het lijf geschreven.”

Na kort wikken en wegen is de keuze gevallen op het type ‘Dico-patio’. Die keuze is niet verwonderlijk als je Folkert beter leert kennen. Vanaf zijn pensioen nam de oud-Luchtmachtofficier zich voor zich in te zetten voor de maatschappij hier, lokaal. Wat klein begon met lesgeven en coachen groeit inmiddels uit tot een gepassioneerde kijk op de veranderende maatschappij. Folkert staat nu – samen met gerontoloog Roselinde van Ravestein – aan de basis van ‘Medior Nu, Senior Later’. Deze organisatie creëert bewustwording bij overheid, zorginstellingen en commerciële organisaties Ook helpt MNSL.nl individuen met consults met betrekking tot het optimaliseren van hun woonsituatie en levert daarvoor maatwerk thuis. Alles met het doel comfortabel oud worden in een passende en veilige woning.

Folkert: “Toen we ‘Dico’ zagen wisten we het. De domotica, het OnbezorgdWonen, de voordelen van nieuwbouw en klaar zijn voor de groene revolutie gaven de doorslag.” Vanuit zijn nieuwe professie kijkt Folkert al gauw verder dan alleen het huis. Ook de rest van de omgeving speelt mee bij ‘passender’ wonen. Zoals het een voormalig teamleider tijdens observatievluchten over o.a. Rusland betaamt, heeft hij de omgeving uitvoering gescand. “De belangrijkste voorzieningen, zoals winkels en OV, liggen binnen 800 m. Een prima afstand om te behappen, zelfs met een rollator, mocht het eenmaal zover zijn.”

Folkert: “We krijgen veel leuke reacties dat we hier hebben gekocht. Veel mensen vinden het ook een mooi plan. Sommigen noemen het prijzig, maar het huis past precies bij wat wij zoeken. We kunnen niet wachten!”