skip to Main Content

Welkom in Land van Dico

Dit is een plek met een verhaal. Een bekende plek voor Udenaren. Ooit de kern van het dorp, van Duits lijntje tot wereldberoemde stalen bedden. Nu wordt het gebied weer teruggegeven en blijft zijn erfenis voor altijd aan Uden verbonden. De gebiedsontwikkeling Land van Dico transformeert tot een charismatische woonwijk.

UDENS GENOEGEN

Land van Dico. Een nieuwe, rustige woonwijk. Midden in het dorpshart van Uden. Steek de straat over en drink een wijntje op het terras. Of ga snel nog even sporten om de hoek. In Land van Dico zit je dicht bij al het moois dat Uden te bieden heeft.

EEN PLEK MET EEN VERHAAL

Dé plek om onbekommerd te wonen. Respect voor het industriële verleden. Blik naar de toekomst. Energieneutrale woningen in een gasloze wijk. Een groene wijk met oog voor de natuur, volgens de filosofie van NL Greenlabel. Dát is Land van Dico.

EXTRA DUURZAAM

Laat je niet misleiden door de historiserende buitenkant, onderhuids zijn deze vooruitstrevende woningen klaar voor een groene toekomst. Duurzaam, energiezuinig en toekomstbestendig. Dit zijn een nieuwe generatie woningen: SlimWonen en OnbezorgdWonen in een energieneutrale nieuwbouwwoning.

UNIEKE ARCHITECTUUR

Een brede variatie van verschillende woningtypen, allemaal met een sprekend karakter. Twee unieke architectuur-stijlen, die je nergens anders vindt. Architect Peer Wolkers van Omni Architecten: “Een plek die zo rijk is aan geschiedenis, een plek die zo geworteld is met Uden; dat is een schatkist aan inspiratie.”

Kies uit verschillende woningtypen en verschillende groottes: vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap-woningen, rij/hoekwoningen en gelijkvloerse patio-bungalows.

Allemaal in twee unieke architectuurstijlen: Industrieel en Tuindorp. Huizen met een sprekend karakter. Aan de buitenrand een stads en stoer karakter, passend bij het centrum van Uden en met een knipoog naar het verleden. In de binnenstraten open en vriendelijk, met een echt dorps gevoel. Een mooie balans tussen bestaand groen en persoonlijke leefruimte.

Bekijk alle woningen die te koop staan op Woningaanbod >>.
Zien wat er nog beschikbaar is? Ga naar de Kavelkaart >>.

Deze plek was ooit de thuisbasis van beddenfabriek Dico. Dico werd in 1917 opgericht door de families Diks en Coenen. Met 300 man personeel in dienst in Uden was Dico een begrip. In 2009 ging het bedrijf dicht. Sindsdien is het gebied overwoekerd, een leemte in het hart van het dorp. Maar dat staat op het punt te veranderen: bomen worden gerooid, de grond wordt verschoond en een nieuwe wijk wordt groen ingekleurd.

Back To Top