WELKOM IN LAND VAN DICO

Deze plek was ooit de thuisbasis van beddenfabriek Dico. Dico werd in 1917 opgericht door de families Diks en Coenen. Met 300 man personeel in dienst in Uden was Dico een begrip. In 2009 ging het bedrijf dicht. Sindsdien was het gebied overwoekerd, een leemte in het hart van het dorp. Maar sinds 2019 is het veranderd: bomen werden gerooid, de grond is verschoond en een nieuwe wijk is in aanbouw.

UDENS GENOEGEN

Land van Dico. Een nieuwe, rustige woonwijk. Midden in het dorpshart van Uden. Steek de straat over en drink een wijntje op het terras. Of ga snel nog even sporten om de hoek. In Land van Dico zit je dicht bij al het moois dat Uden te bieden heeft.

EEN PLEK MET EEN VERHAAL

Dé plek om onbekommerd te wonen. Respect voor het industriële verleden. Blik naar de toekomst. Energieneutralewoningen in een gasloze wijk. Een groene wijk met oog voor de natuur, volgens de filosofie van NL Greenlabel. Dát is Land van Dico.

EXTRA DUURZAAM

Laat je niet misleiden door de historiserende buitenkant, onderhuids zijn deze vooruitstrevende woningen klaar voor een groene toekomst. Duurzaam, energiezuinig en toekomstbestendig. Dit is een nieuwe generatie woningen.

UNIEKE ARCHITECTUUR

Een brede variatie van verschillende woningtypen, allemaal met een sprekend karakter. Twee unieke architectuur-stijlen, die je nergens anders vindt. Architect Peer Wolkers van Omni Architecten: “Een plek die zo rijk is aan geschiedenis, een plek die zo geworteld is met Uden; dat is een schatkist aan inspiratie.”

Bekijk het verhaal van Peer Wolkers