Verkoopprocedure Fase 4 Land van Dico

In het mooie project Land van Dico – waar rustig wonen en gemakken van het centrum elkaar versterken - gaat Fase 4 in verkoop. Opnieuw bieden we hier een heel gevarieerd aanbod aan woningen. Maar een woning kopen in Land van Dico, hoe werkt dat?

1. AANMELDEN

Je hebt je tijdens de voorverkoop van fase 4 als belangstellende aangemeld. Dit is het eerste selectiecriterium voor de toewijzing van fase 4. Na aanmelding ontvang je updates over de ontwikkeling van Land van Dico en Fase 4 in het bijzonder. Je hebt ook meteen de zekerheid dat je op tijd alle informatie over de start verkoop ontvangt.

2. VOORKEUREN OPGEVEN

Op de dag van de start verkoop is via de website alle informatie over de verschillende woningen -op bouwnummerniveau- beschikbaar. Denk hierbij aan de verkooptekeningen, technische omschrijving en woonwensenlijst. Hierop kan jij jouw voorkeurs-keuze(s) baseren. Je kunt maximaal 3 bouwnummers als voorkeur doorgeven. Jouw inschrijving is daarbij persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Per toekomstig huishouden wordt slechts één inschrijving geaccepteerd. Vanaf de start verkoop heb je circa 4 dagen de tijd om jouw voorkeuren aan ons door te geven. Bereid je daarom goed voor.

3. DE TOEWIJZING

Nadat de inschrijftermijn gesloten is, vindt de toewijzing van de woningen plaats. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

1. Aantal kandidaten per bouwnummer

Is er één kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten voor dat bouwnummer, dan volgt een tweede beoordeling.

2. Financiële check

Bij meerdere kandidaten op één bouwnummer bekijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Dit kun je op het inschrijfformulier laten weten.

3. Aanmeldduur

Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze hebben allemaal de financiële check doorlopen, dan kijken we tenslotte naar het moment van aanmelden als belangstellende voor de voorverkoop. De woning wordt uiteindelijk toegewezen aan degene die het langst staat aangemeld bij de voorverkoop. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting en transparante procedure. Over de persoonlijke toewijzingen zelf kan door ons niet nader gecommuniceerd worden.

4.  OPTIE

De kandidaten met een toewijzing worden gebeld. Je hebt – bij acceptatie van de toewijzing – direct een optie op deze woning. Dit bevestigen we door het aanmaken van een persoonlijk account. Daarbij plannen we direct een afspraak voor een gesprek. Heb je helaas nog geen woning toegewezen gekregen, dan ben je reserve kandidaat. Een optie op een woning geldt voor de periode van 10 werkdagen vanaf acceptatie.

Wel een woning
Gefeliciteerd! Je hebt een woning toegewezen gekregen! Wij maken zo spoedig mogelijk een afspraak voor een intakegesprek.

Geen woning
Helaas, er waren meer kandidaten dan woningen waardoor je geen woning toegewezen hebt gekregen. Als iemand afziet van de optie, dan wijzen we deze woning opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Wij nemen dan contact met je op.

5. INTAKEGESPREK

We streven ernaar om samen met jou voortvarend te werk te gaan. Via de website is er – na de start verkoop – al veel informatie op beschikbaar. Het is daardoor mogelijk je goed voor te bereiden op het eerste gesprek. Tijdens het gesprek is er natuurlijk alle ruimte om vragen te stellen. Ook nemen we je graag mee in het vervolgproces. Op deze manier is en blijft het kopen van een woning een mooi feestje.

6. CONTRACT TEKENEN

Na het intakegesprek ben je weer een stapje dichter bij de aankoop van jouw droomhuis. Als je helemaal zeker bent en je wilt de woning definitief kopen, dan genereren we de koop-/aannemingsovereenkomst. Na het zetten van jouw handtekening is de laatste stap gezet: de woning is voor jou! Op naar de showrooms en het woonwensen gesprek…

7. JOUW WONING!

Wanneer aan alle andere opschortende voorwaarden is voldaan, starten we met de bouw. Een opschortende voorwaarde is bijvoorbeeld het minimale percentage van alle woningen dat in het project moet zijn verkocht. Hierover ontvang je van ons uiteraard een officieel bericht samen met de uitnodiging voor het tekenen van de leveringsakte bij de notaris.

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij de inschrijving? Onze makelaars staan voor je klaar.
Succes met het maken van een keuze. Wij zien jouw inschrijving graag tegemoet!