Verliefd op Land van Dico

Mieke en haar partner wonen met veel plezier in een appartement in hartje Uden! Geen haar op hun hoofd die erover denkt om het dorp te verlaten. “Het is een grote plaats, met goede voorzieningen en een dorpse sfeer. Dat vinden we erg prettig”, vertelt Mieke tijdens een van de kijkdagen op de bouw aan kopersbegeleider Dusty van Klooster.

Maar een huis met meer ruimte en een tuin trok steeds meer. Land van Dico volgden ze al een tijdje. De buurt ligt ideaal ten opzichte van het centrum en ook de architectuur sprak ze aan.

Geluk

“Toen het Tuindorp XL huis aan de rand van de wijk te koop kwam, was de keuze snel gemaakt. Hier wilden we heel graag wonen! De tuin ligt op het zuiden, het huis heeft 3 ruime slaapkamers en een grote zolder om te sporten. Heerlijk die ruimte! Heel even leek het erop alsof dat niet zou lukken. Het huis was al vergeven, maar we hadden geluk. We stonden op de reservelijst en werden gebeld dat het huis toch niet verkocht was. En nu is de bouw in volle gang.” Trots wijst Mieke naar haar toekomstige thuis.

Dico in aanbouw

Binnenkijken is zo leuk

“De kijkdagen zijn echt heel leuk, want dan krijg je echt alle tijd om met z’n tweetjes in het huis rond te lopen, de ruimte te beleven, maten te nemen en bovenal heel erg blij te zijn. Het wordt zo mooi. We kunnen echt niet wachten.”

In de keukenruimte vraag Dusty aan Mieke of ze al een besluit hebben genomen over de keuken. “Ja, die is gekocht. We krijgen een keuken met eiland. Gelukkig waren we nog net op tijd en kon de nieuwe plaats voor de aansluitpunten worden meegenomen tijdens de bouw. Ik wil je trouwens nog bedanken. We hebben het contact met jou als heel prettig ervaren. Je antwoordde snel en de benadering was persoonlijk. Dat heeft voor ons bijgedragen aan de voorpret.”

Weet je nog…

Samen halen Mieke en Dusty herinneringen op terwijl ze door het huis lopen. “Leuk was die online meeting met de buren hè!” Dusty: “Ik hoor dat veel buren al contact met elkaar hebben. Is dat bij jullie ook zo?” “Ja”, antwoordt Mieke. “Na deze online ontmoeting zijn we contact blijven houden, dus als we hier straks komen wonen is het ijs al gebroken.”

Duurzaam

Waarom hebben jullie eigenlijk voor nieuwbouw gekozen?” vraagt Dusty terwijl de twee naar buiten lopen. “De huizen in Land van Dico zijn energieneutraal en we vinden het mooi dat we op de lange termijn een bijdrage leveren aan het milieu. Zelf genieten we ook van het comfort dat nieuwbouw biedt. Op alle verdiepingen hebben we vloerverwarming en het huis is heel goed geïsoleerd. Dat gaat echt wel schelen in de stookkosten. Ook fijn!”

Als het goed is krijgen Mieke en haar partner rond de bouwvak de sleutel. “We hopen dat het voor de zomer is. Duimen, want we kunnen echt niet wachten!”